Zlodej vykradol klenotníctvo, lup za dva milióny Sk

10.08.2005 Stará Ľubovňa

Prešov/Stará Ľubovňa 10. augusta (TASR) - Šperky, diamanty a finančnú hotovosť dovedna za dva milióny Sk ukradol neznámy páchateľ z predajne klenot v Starej ...
Prešov/Stará Ľubovňa 10. augusta (TASR) - Šperky, diamanty a finančnú hotovosť dovedna za dva milióny Sk ukradol neznámy páchateľ z predajne klenot v Starej Ľubovni. Podľa policajných zistení došlo ku krádeži v noci z pondelka na utorok 9. augusta.

Klenotníctvo je spojené s predajňou s rýchlym občerstvením a práve cez ňu sa zlodej dostal k bohatému lupu. Odtiaľ totiž cez chodbu prebúral dieru v stene, za ktorou sa nachádzala ohňovzdorná skriňa predajne klenot. V zadnej časti skrine vytvoril otvor a cez ten si vzal klenoty.
Krajská policajná hovorkyňa v Prešove Magdaléna Fečová dnes informovala, že policajní vyšetrovatelia v Starej Ľubovni klasifikovali tento skutok ako trestný čin poškodzovania cudzej veci a krádeže vlámaním. Objekty neboli zabezpečené elektronickým zabezpečovacím systémom s vyvedením na stredisko registrovania poplachov polície v Poprade.
Okrem priamej škody neznámy páchateľ poškodil zariadenia predajne v sume asi 60 tisíc Sk.
 

Vyberte región